Lokacija

Crna Gora

Crna Gora je balkanska zemlja sa surovim planinama, srednjovjekovnim selima i uskim pojasom plaža duž jadranske obale.

Bokokotorski zaliv, sličan fjordu, obasjan je primorskim crkvama i utvrđenim gradovima kao što su Kotor i Herceg Novi.

Nacionalni park Durmitor, dom medvjeda i vukova, obuhvata vapnenačke vrhove, lednička jezera i kanjon rijeke Tare dubine 1.300m.

Kotor

Smješten u jedan od najlepših zaliva svijeta, Kotor, grad trgovaca i čuvenih moreplovaca ima dosta toga da ispriča. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV vijeku.

Srednjovekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasleđa uvrstili su Kotor u UNESCO-ov spisak “Svetske prirodne i kulturne baštine”. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane uličicama i trgovima. Na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada. mnogobrojne crkve i palate su samo dio bogate riznice Kotorske tradicije.

Karnevali i fešte koje se organizuju svake godine, najlepšem gradu crnogorskog primorja, daju dodatnu čar. Jednostavno, Kotor se ne smije propustiti.

Dobrota

Dobrota je jedno od mjesta na crnogorskoj obali na kojem je još uvjek moguće vidjeti sav sjaj nekadašnje Boke i plemenitoga Kotora, iz vremena kada su jedrenjaci poput onoga iz priče o slavnom kapetanu Ivu Vizinu plovili svjetskim morima, pronoseći slavu ovih krajeva i donoseći mnoga bogatstva ovdašnjim pomorskim kućama.

Dobrota je smještena u neposrednoj blizini drevnoga Kotora sa pogledom prema Vrmcu. Šetalište u Dobroti vodi nekoliko kilometara uz obalu pored bezbroj malih kamenih ponti i starih palata, jedinstvenih i sjajnih kao nigdje drugo. Veliki broj crkava kao i u Perastu, Prčnju i drugim mjestima u kotorskom zalivu, i danas svjedoče o čvrstoj vjeri starih Dobroćana.